Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
EU en China eens over zonnepanelen
De Europese Unie en China hebben hun geschil over zonnepanelen bijgelegd. Na wekenlang getouwtrek is een minimumprijs afgesproken voor Chinese zonnepanelen die ingevoerd worden in de EU. Dat heeft de EU-commissaris voor Handel Karel de Gucht zaterdag laten weten. De Gucht sprak van een ''vriendschappelijke oplossing''. De EU dreigde met een importheffing van 47,6 procent, omdat de Chinese staat producenten van zonnepanelen steunt. Zo konden zij hun producten ver onder de Europese prijzen op de markt brengen. Begin deze maand werd al een heffing van bijna 12 procent van kracht.
Reactie
In reactie op de EU-heffing stelde Peking ook belasting op de invoer van producten uit de EU in. Een daarvan was op de chemische stof toluïdine waarmee onder meer verf, medicijnen en bestrijdingsmiddelen worden gemaakt. De import van zonnepanelen uit China in de EU wordt geschat op 21 miljard euro per jaar.
Ploumen
Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) laat in een reactie weten blij te zijn dat China en de Europese Unie een compromis hebben bereikt. Ploumen zegt dat ze altijd heeft gepleit voor een schikking om antidumpingmaatregelen te voorkomen. Ze zal de details van de overeenkomst goed bestuderen, ''want goede afspraken zijn belangrijk voor het behoud van banen in de Nederlandse installatiebranche''.
Hogere prijzen
Afase, een samenwerkingsverband van ruim 750 bedrijven in de Europese zonne-energie, vreest dat het akkoord leidt tot hogere prijzen voor zonne-energie. De voorlopige importheffingen die de EU vorige maand instelde, veroorzaakte al een flinke daling in de vraag naar zonnepanelen. Daardoor zijn enkele prominente Europese bedrijven al failliet gegaan. ''Prijsverhogingen versnellen wat wij de laatste maanden al hebben gezien: krimp van de werkgelegenheid in de gehele Europese zonne-energiesector", waarschuwde voorzitter Thorsten Preugschas van Afase. "Mochten de minimumprijzen die de EU en China zijn overeengekomen, op een te hoog niveau worden vastgesteld, dan moeten we personeel in de EU ontslaan en onze kennis en expertise buiten Europa proberen aan te bieden''.
Geplaatst door Vincent de Groot van
Robelco Tax Services
op
maandag, juli 29, 2013
Labels:
China,
EU,
Zonnepanelen