Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Zeker 10.000 bezwaarschriften tegen crisisheffing
Bij de Belastingdienst zijn zeker 10.000 bezwaarschriften ingediend tegen de crisisheffing, de zogenoemde eenmalige extra heffing van 16 procent die werkgevers moesten afdragen op inkomens van werknemers boven de 150.000 euro. Dat zei Ton Tuinier, lid van de Raad van Bestuur van accountants- en belastingadviesbedrijf Mazars vanavond in Nieuwsuur. Volgens het programma bevestigt het ministerie van Financiën de cijfers.
De maatregel was er een uit het Vijfpartijenakkoord van april 2012; er zou 500 miljoen euro mee opgehaald moeten worden. De eenmalige crisisheffing geldt voor zowel commerciële bedrijven als voor semi-publieke instellingen als ziekenhuizen en woningcorporaties. Voor elke werknemer die over 2012 meer dan 150.000 euro verdiende, moest zijn werkgever in april van dit jaar een extra heffing betalen van 16 procent van het loon.
Werkgevers niet voorbereid op extra heffing
In de uitzending zegt Arjo van Eijsden van accountantskantoor Ernst & Young dat de mensen die bezwaar hebben gemaakt vooral verbolgen zijn over het feit dat de maatregel met terugwerkende kracht werd ingevoerd. Werkgevers zouden zich zo niet hebben kunnen voorbereiden op de extra heffing. Tuinier van Mazars zegt dat het bedrijven ook steekt dat alleen werkgevers worden getroffen en een eenmanszaak met miljoenenomzet buiten schot blijft.
Van Ojik: 'Over de top'
Huidig GroenLinks-fractievoorzitter Bram van Ojik reageert in het programma verbolgen op het grote aantal bezwaarschriften. Zijn partij kwam destijds met het voorstel: "Ze zeggen dat deze heffing in strijd is met de mensenrechten van deze veelverdieners. Dat vind ik over de top. Als je op een moment dat veel mensen hun baan kwijtraken gaat zeggen: mijn mensenrechten worden geschonden omdat ik boven de 150.000 euro wat extra belasting moet gaan betalen, dan vind ik dat eerlijk gezegd bizar."