Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Turkse en Marokkaanse weduwen behouden volledig pensioen
De regering mag de nabestaandenuitkering van in het buitenland wonende weduwen niet terugbrengen tot het niveau van levensonderhoud in die landen. Dat heeft de rechtbank Amsterdam vandaag beslist.
Woonlandbeginsel
Elf Turkse en Marokkaanse weduwen hadden een zaak aangespannen tegen een vermindering van veertig procent op hun nabestaandenuitkering. Die vermindering was het gevolg van de invoering op 1 januari 2013 van het zogeheten woonlandbeginsel in de wet. In dat beginsel is vastgelegd dat de uitkering van (onder meer) in Turkije en Marokko wonende nabestaanden wordt aangepast aan het niveau van de kosten van levensonderhoud in die landen.
Internationale regelingen
De bestuursrechter heeft geoordeeld dat deze verlaging in strijd is met verschillende internationale regelingen. Die regelingen verbieden het onderscheid te maken op basis van de woonplaats van de uitkeringsgerechtigde. De rechter heeft de verlagingen daarom ongedaan gemaakt.
Geplaatst door Vincent de Groot van
Robelco Tax Services
op
donderdag, augustus 22, 2013
Labels:
ANW,
Marokko,
Rechtspraak,
Turkije,
Woonlandbeginsel