Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


AOW in Suriname

Mijn man en ik hebben begin jaren zeventig vier jaar in Suriname gewerkt. Nu wij onze eerste AOW ontvangen zien we dat er een korting plaats vindt van 8 procent omdat we toen niet in Nederland zouden hebben gewoond. Maar Suriname was toch nog Nederland toen?

Dat klopt, Suriname is pas op 25 november 1975 een zelfstandig land geworden. Tot die tijd was Suriname een overzees gebiedsdeel. Voor het recht op AOW-opbouw of u nu werkt of niet, is voor de Algemene Ouderdomswet bepalend dat u binnen de landsgrenzen van Nederland zelf woonde. Omdat Suriname een overzees gebiedsdeel was (net als de Antillen nu) bouw je daar geen AOW-recht op en wordt de AOW-uitkering met 2 procent gekort voor ieder jaar dat u niet in Nederland, maar daar woonde.

Sommige bedrijven en instellingen die personeel in het buitenland hebben werken kennen een compensatie voor het personeel dat zij uitzonden. Vraag uw organisatie (als die nog bestaat) of zij het verlies aan AOW compenseren.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X