Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Nederland uit top vijf meest concurrerende economieën
Nederland is na een jaar alweer uit de top vijf van meeste concurrerende economieën in de wereld gevallen. Na een daling van drie plekken is Nederland dit jaar terug te vinden op plaats acht. Dat blijkt uit jaarlijkse ranglijst van het World Economic Forum (WEF), die vandaag is gepubliceerd.
De totale lijst bestaat uit 144 landen. De top drie wordt gevormd door Zwitserland, Singapore en Finland. Naast Nederland is ook Zweden uit de top vijf gevallen. Nieuwkomers zijn Duitsland en de Verenigde Staten op de plaatsen vier en vijf.
Nederland steeg vorig jaar nog twee plekken, van zeven naar vijf. Volgens Henk Volberda, hoogleraar strategisch management en ondernemingsbeleid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is de daling dit jaar onder meer te wijten aan de slecht functionerende financiële markt in Nederland. "De gebrekkige kredietverstrekking aan bedrijven en particulieren remt de Nederlandse economie af", zo zegt Volberda. De Rotterdamse hoogleraar was betrokken bij de verzameling van de gegevens voor de WEF. Volgens de wetenschapper remmen de slecht functionerende arbeidsmarkt en het gebrek aan investeringen in onderwijs en innovatie de Nederlandse economie nog verder. Positief zijn de infrastructuur, de gezondheidszorg, de publieke instellingen en efficiënt werkende markten, maar desondanks "weten we onvoldoende kansen te benutten van een aantrekkende economie". Premier Mark Rutte wees maandag in zijn H.J. Schoolezing nog trots op de vijfde positie van Nederland, boven Duitsland en de Verenigde Staten. In de nieuwe editie van de lijst staan die twee landen juist boven Nederland, op plek vier en vijf.
Minister van Economische Zaken Henk Kamp is niet gelukkig met de daling van Nederland op de ranglijst van meest concurrerende economieën ter wereld. "Nederland is liever nummer vijf dan nummer acht", laat Kamp aan persbureau Novum weten in reactie op de ranglijst. Kamp spreekt tegen dat Nederland te weinig doet aan onderwijs en innovatie. Hij wijst erop dat de investeringen in het onderwijs op peil blijven, ondanks de bezuinigingen. "Het trainen en opleiden van technici is een van de grootste prioriteiten van dit kabinet", zegt Kamp. Verder wijst hij op het zogeheten topsectorenbeleid, waarmee innovatie in een aantal sectoren van het bedrijfsleven moet worden aangemoedigd.
Voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Bernard Wientjes zegt in een reactie het jammer te vinden dat Nederland na een jaar weer uit de top vijf is. Hij noemt het begrijpelijk dat Duitsland en de VS Nederland weer zijn voorgegaan, omdat de economie daar veel veerkrachtiger blijkt en zich sneller herstelt. Wientjes benadrukte dat Nederland moet blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling, en in het herstel van de financiële sector.