Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Ook ING maakte boetevrij aflossen mogelijk
Ook klanten van ING met een woning die 'onder water' staat, kunnen binnenkort hun hypotheek boetevrij aflossen. Dat heeft de bank maandag bekendgemaakt. Voorwaarde is dat de hypotheekschuld hoger is dan de meest actuele WOZ-waarde. ''Het maakt voor de aflossing niet uit of het geld verkregen is uit een schenking of niet. Klanten kunnen dus ook aflossen uit eigen middelen zoals met spaargeld of met geld dat uit een erfenis is verkregen'', aldus de staatsbank.
ABN Amro maakte vorige week al een soortgelijke regeling bekend voor zijn klanten. Rabobank en SNS hadden toen al laten weten dat hun klanten de hypotheek boetevrij versneld mogen aflossen met een fiscaal vrijgestelde schenking tot 100.000 euro.
Vergoeding
ING liet eerder nog weten de boeterente te zullen handhaven omdat, verklaarde de bank toen, het een vergoeding is voor de gemiste rente-inkomsten door het vroegtijdig terugbrengen van de lening. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën drong er eerder op aan bij de banken om het voorbeeld van SNS Bank te volgen en geen boeterente meer te rekenen als mensen met het geld uit een schenking een fors deel van hun hypotheek vervroegd willen aflossen.
VEH
De Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft, net zoals destijds bij de ABN Amro, kritiek op de manier dat ING omgaat met de schenkingsvrijstelling. De VEH vindt de regeling onnodig beperkend. "De laatste WOZ-waarde dateert van januari 2012, dat is een jaar en negen maanden geleden. De werkelijke waarde van een woning is inmiddels een stuk lager en het gat tussen hypotheekschuld en woningwaarde is daardoor groter geworden", stelt de VEH in een verklaring. VEH dringt er verder bij alle hypotheekverstrekkers op aan om de boetes af te schaffen. "De boeterente kan een forse schenking flink afromen. Dit ontmoedigt schenkers om gebruik te maken van de vrijstellingsregeling", aldus de VEH.