Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Schatrijke weldoener vreest voor veiligheid

Schatrijke Nederlanders vrezen voor hun veiligheid als vanaf 1 januari openbaar wordt hoeveel geld zij schenken aan goede doelen. Zij gaan in gesprek met het kabinet, in de hoop dat doneren via een vermogensfonds ook in de toekomst zo anoniem mogelijk kan gebeuren.

De welgestelde ondernemers en filantropen willen niet dat bekend wordt dat zij zo vermogend zijn, stelt Steven van Eijck, voorzitter van de Stichting Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF). Dat gebeurt namelijk als vermogensfondsen vanaf 1 januari de namen van bestuursleden en de hoogte van schenkingen openbaar moeten maken. 'We zijn allemaal voor transparantie', stelt Van Eijck. 'Maar privacy is ook cruciaal. Eén ondernemer die straks in gesprek gaat met leden van het kabinet, heeft al aangegeven dat hij zijn kinderen in de toekomst door een beveiliger van school laat halen. Met dat klimaat moet je rekening houden. De veiligheid van deze rijke Nederlanders mag niet in gevaar komen.'

'Ze willen geen doelwit zijn'
Diana van Maasdijk, hoofd filantropie-advies van ABN-Amro/Mees Pierson, signaleert dat klanten huiverig zijn om een vermogensfonds te beginnen. 'Ook door alle verhalen over de Quote 500-bende. Ze willen geen doelwit zijn. De buurman hoeft niet te weten wat hij of zij verdient.'

Het kabinet wil meer transparantie in de goede doelensector na schandalen rond fondsenwervers zoals Alpe d'HuZes. 'Dat je wilt weten wat er met het geld gebeurt na een collecte aan de deur, lijkt me logisch', zegt Van Eijck. 'Maar topondernemers geven met hun eigen geld. Dat vraagt een andere benadering.'

In totaal zit er ongeveer 60 miljard euro in Nederlandse vermogensfondsen. De schatting is dat er jaarlijks ongeveer 5 procent van dat bedrag, zo'n 3 miljard euro dus, wordt uitgekeerd aan goede doelen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X