Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Europese Unie verdeeld over aanpak belastingontduiking
Een tegenslag in de strijd tegen grensoverschrijdende belastingontduiking in de Europese Unie: Oostenrijk en Luxemburg blijven dwarsliggen. De twee EU-lidstaten met hun bankgeheim voelen nog steeds niets voor een automatische uitwisseling van gegevens over spaartegoeden van buitenlanders.
Dat bleek dinsdag op een vergadering van de ministers van Financiën van de EU-landen in Brussel. Europees Commissaris Algirdas Semeta (Belastingen) noemde het uitblijven van een akkoord over strengere regelgeving teleurstellend, maar vooral onbegrijpelijk.
Naar verwachting gaan de staatshoofden en regeringsleiders van de EU zich volgende week op hun top in Brussel over de kwestie buigen. Zij stelden in mei dat er voor eind dit jaar een overeenkomst zou moeten zijn. Niet alleen commissaris Semeta, ook andere landen reageerden vol onbegrip op de aanhoudende ‘blokkade' door Wenen en Luxemburg. Dat is alleen maar gunstig voor belastingontduikers, aldus de Italianen.
Oostenrijk, waar een nieuwe regering wordt gevormd, vindt dat de afspraken ook voor vijf niet-EU-lidstaten moet gaan gelden om te voorkomen dat veel spaargeld wegvloeit. Luxemburg, dat net een nieuwe regering heeft, ziet dat net zo. Volgens de Luxemburgers is er nog ‘geen licht aan het einde van de tunnel' te zien bij het overleg van Brussel met Zwitserland, Andorra, San Marino, Liechtenstein en Monaco.
Geplaatst door Vincent de Groot van
Robelco Tax Services
op
woensdag, december 11, 2013
Labels:
EU,
Luxemburg,
Oostenrijk,
Spaartegoeden