Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Offshore zonne-energie populair in Azië
Hoewel het drama met de meltdown in de kerncentrale van Fukushima bijna drie jaar geleden is, zit Japan nog steeds met een nijpend energietekort. Eind vorig jaar is in Japan een grote offshore zonnekrachtcentrale geopend. Ook andere Aziatische landen zien steeds meer heil in hernieuwbare energiebronnen. Japan is door de tsunami gedwongen om creatief te gaan denken over alternatieve energiebronnen. Veel kerncentrales in het land zijn namelijk nog steeds niet operationeel. Om de kosten van dure brandstofimport enigszins te verminderen, is gezocht naar schonere alternatieven.
Wind- en zonne-energie
Naast de offshore windturbines die worden gebouwd bij Fukushima, is er in november een indrukwekkende offshore zonnecentrale gebouwd in de Kagoshima Bay. De fotogenieke locatie is ook nog eens erg winstgevend. Er kan genoeg elektriciteit worden opgewekt om pakweg 22 000 huishoudens van energie te voorzien.
Azië goes green
Ook andere Aziatische landen kijken naar de zee voor hun energiebehoefte. Het Noorse DNV heeft bijvoorbeeld onlangs een concept voor een zonne-eiland gepresenteerd voor Singapore. Hierbij worden 4 200 zonnepanelen in een zeshoekige matrix ter grootte van een voetbalstadion gerangschikt. Het hele gevaarte zal drijven op het oppervlak van de oceaan. Hopelijk kunnen de installaties een stootje hebben, mocht er ooit weer een grote tsunami komen. Maar met dit soort initiatieven zijn kustplaatsen in Azië een mooi alternatief voor kernenergie rijker.
Geplaatst door Vincent de Groot van
Robelco Tax Services
op
dinsdag, januari 28, 2014
Labels:
DNV,
Japan,
Offshore,
Windenergie,
Zonne-energie