Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Nederlandse belastingdruk: meer dan een derde direct naar de fiscus
De belastingdruk op arbeid in Nederland ligt op 36,9 procent. Wel volgt het cijfer de afgelopen veertien jaar een gunstiger verloop dan in de meeste andere landen. Vooral voor gezinnen is de belastingdruk gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).
Was de belastingdruk in Nederland in 2000 nog 40 procent, inmiddels is dat 36,9 procent. Dat is een hardere daling dan die van het OESO-gemiddelde, dat in 2007 36,7 procent bedroeg en in 2014 35,9 procent bedraagt. Werknemers in België en Duitsland betalen gemiddeld het meest: 56 procent in België, en 49 procent bij de oosterburen. In Chili is de belastingdruk het laagst: slechts 7 procent.
Voor zowel singles als ouders zijn de belastingen op het werk lager dan bij de buurlanden en andere Europese landen als Zweden, Finland, Oostenrijk en Frankrijk. In de lijst van 34 Oeso-landen staat Nederland op de 20e plaats bij singles en op de 14e plaats bij gezinnen.
Meer belastingverlaging
Nederland heeft vorig jaar als een van de weinige westerse landen de belasting op arbeid verlaagd, met gemiddeld zo’n 1,5%. Dit geldt zowel voor eenpersoonshuishoudens als voor gezinnen. Het kabinet wil, in samenwerking met drie oppositiepartijen, deze lijn verder voortzetten: in de begroting van 2015 moet de belasting op arbeid verder verlaagd worden. Voor inkomens tussen de 40.000 euro en 116.000 euro moet 500 miljoen euro lastenverlichting doorgevoerd worden, is de planning van het kabinet. Onder andere D66, en ChristenUnie willen nog eens zo'n bedrag vinden voor de laagste inkomens.
Geplaatst door Vincent de Groot van
Robelco Tax Services
op
vrijdag, april 11, 2014
Labels:
Belastingdruk,
Belastingverlaging,
Nederland,
OESO