Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Nederlander wil de euro houden
Nederlanders zitten helemaal niet te wachten op een nieuwe munt. Meer dan driekwart van de kiezers wil dat Nederland de euro houdt. Dat blijkt uit een onderzoek van het Kieskompas. Het Kieskompas vroeg bijna 117.000 Nederlanders wat ze vinden van de stelling: 'Nederland moet uit de euro'. 30,5 procent is het daar niet mee eens, 45,6 procent is nog stelliger: helemaal niet mee eens. Al met al is dus 76 procent tegen een exit en voor het behoud van de euro. Ongeveer 13 procent, oftewel een op de acht kiezers, wil wel dat Nederland de eurozone verlaat. De overige 10 procent is neutraal.
Geen risico
Uit onderzoek van bureau Ipsos was ook al gebleken dat de meeste Nederlanders niet zomaar terug willen naar de gulden. 'Veel mensen zijn chagrijnig over de euro als symbool van Europese eenwording, maar ze worden nog chagrijniger van risico. Ze zien geen alternatief, ze hebben blijkbaar liever een slechte situatie dan onzekerheid', zegt André Krouwel van het Kieskompas.
De vraag is daarom of Nederlanders de euro ook steunen als er wel een alternatief is. Krouwel: 'Stel dat er een harde munt kan komen met landen als Nederland, Duitsland, Zweden, Finland, Oostenrijk en misschien ook Noorwegen, onze belangrijkste afzetmarkten. Een noordelijke euro of een noordmark, zonder Zuid-Europa. Mogelijk is dat wel een aantrekkelijk alternatief.'
Meerderheid bij de PVV'ers
Alleen bij de PVV zijn de tegenstanders van de euro in de meerderheid. Ruim driekwart van de aanhang van Geert Wilders ziet de gezamenlijke munt het liefst zo snel mogelijk verdwijnen. Een op de tien PVV'ers wil de euro houden. De SP geldt ook als een redelijk eurokritische partij, maar de euro is daar veel geliefder. Meer dan de helft van de socialisten wil de munt houden, bijna een kwart wil van de euro af. GroenLinks, D66 en PvdA zijn bijna unaniem voor de euro.
Grote afkeer bij de Britten
Uit een ander onderzoek van het Kieskompas en zijn Europese stemhulp EUvox blijkt dat geen volk in Europa zo'n afkeer van de euro als de Britten. Ongeveer 70 procent van de kiezers wil dat hun pond nooit plaatsmaakt voor de euro. Ook in Polen en Denemarken is de euro niet erg populair. Twee op de drie Polen houden vast aan hun zloty, meer dan de helft van de Denen wil de kroon houden.
EUvox vroeg aan meer dan 1,5 miljoen mensen in de EU-landen hoe ze denken over de euro. In Nederland is ruim driekwart van de bevolking voor de gemeenschappelijke munt. Vergeleken met de andere landen blijkt Nederland een groot voorstander.
Veel steun in Estland
De steun voor de gemeenschappelijke munt is het grootst in Estland. Daar vindt 87 procent dat het land de euro, ingevoerd in 2011, moet houden. In Oostenrijk willen acht op de tien kiezers met de munt blijven betalen. Litouwen voert volgend jaar de euro in en bijna 80 procent staat daarachter. In de drie belangrijkste eurolanden - Duitsland, Frankrijk en Italië - willen twee op de drie kiezers de euro niet opgeven.
In crisisland Griekenland, waar Europa nauwelijks geliefd is door opgelegde bezuinigingen, is het veel mensen om het even met welke munt ze betalen. Een kwart van de Grieken is neutraal: ze hoeven de euro niet per se kwijt, maar ze zijn er ook niet erg aan gehecht. Die groep is nergens in Europa zo groot. Iets meer dan de helft wil de munt houden, een op de vijf inwoners wil ervan af.