Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Koopwoning lange tijd niet zo betaalbaar als nu

De betaalbaarheid van koopwoningen is sinds 1991 niet beter geweest dan momenteel het geval is. Dat concludeert nieuwssite Wegwijs.nl na doorrekeningen van eigen data en data van het Kadaster en Centraal Bureau voor de Statistiek.

De rentelast van een koophuis is gedaald naar hetzelfde niveau als in 1999. Een nieuwe woningeigenaar betaalde in het tweede kwartaal van dit jaar net als eind 1999 gemiddeld 677 euro per maand. De lage huizenprijzen en hypotheekrente zijn de oorzaak. Doordat een modaal inkomen in de tussentijd is opgelopen van 24.050 naar 33.500 euro is de betaalbaarheid van een koopwoning toegenomen. Volgens Wegwijs.nl is de betaalbaarheid sinds het begin van de meting in 1991 nooit beter geweest.

Aflossen
Het verplicht aflossen van de hypotheek in dertig jaar, ingevoerd in 2013, zorgt wel voor hogere lasten. Echter in mei 2007 betaalde een woningeigenaar 995 euro aan bruto rentelasten voor een gemiddelde woning. In mei 2014 was dat 979 euro, inclusief de verplichte aflossing. Dat het verschil zo klein is, komt omdat de huizenprijzen en hypotheekrente in 2007 hoger lagen.

Maandlasten
De maandlasten van een eigen woning waren het hoogst in 2008 toen een nieuwe eigenaar gemiddeld 1.148 euro per maand betaalde. Een woningeigenaar die in mei 2008 een huis kocht en de hypotheekrente tien jaar vastzette, betaalde 47,2 procent van zijn inkomen aan bruto rente. In mei 2014 was een koper 26,2 procent van zijn inkomen aan rente kwijt.

Jaren negentig
Begin jaren negentig waren de woonlasten hoog door de hypotheekrente, destijds bedroeg de tienjaars-hypotheekrente 9,5 procent. Halverwege de jaren negentig daalde de rente, maar stegen de huizenprijzen. Tussen mei 1998 en 2000 steeg de gemiddelde woningprijs van 124.500 naar 172.100 euro.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X