Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Balkenendenorm omzeilen is fluitje van een cent
Het is voor woningcorporaties, zorgverleners en andere semipublieke instellingen een fluitje van een cent om de beloningscode van de overheid te omzeilen. Topmensen kunnen tienduizenden euro’s meer verdienen dan de balkenendenorm, zonder dat iemand het in de gaten heeft.
Dat stelt Michael Visser, onderzoeker aan Tilburg University. Volgens hem is deze ‘maatschappelijk gezien uiterst onwenselijke ontwikkeling’ het gevolg van een technische wijziging in de Wet normering topinkomens (Wnt), die de beloningen bij semi-overheden regelt. Visser roept de politiek op het lek te dichten.
De Wnt kwam er na jaren van ophef over beloningsexcessen bij (semi-)overheidsinstellingen. Dit jaar mogen bestuurders van ziekenhuizen, woningcorporaties en onderwijsinstellingen volgens de Wnt maximaal 130 procent van een ministerssalaris verdienen. Vanaf volgend jaar gaat dat naar 100 procent, dat is ruim 180.000 euro. Overschrijdingen van de norm moeten worden gerapporteerd en gemotiveerd in het jaarverslag van de organisatie.
Een dergelijk pijnlijk billenblootmoment kan sinds kort omzeild worden, stelt Visser. „Sinds 1 juli is de wet door minister Plasterk zodanig gewijzigd dat zogenoemde werkkosten niet meer onder het Wnt-loon vallen. Op die manier kunnen organisaties bijvoorbeeld gebruikelijke bonussen, eindejaarsuitkeringen of pensioencompensatie uitbetalen zonder openbaarmaking.”
In een reactie stelt een woordvoerster van minister Plasterk dat de fiscus niet zal accepteren dat bonussen voor topfunctionarissen die onder de Wnt vallen, als werkkosten worden uitbetaald. Bovendien is het volgens het ministerie niet mogelijk dat bonussen onder de werkkostenregeling alleen aan een kleine groep medewerkers worden uitbetaald.
Geplaatst door Vincent de Groot van
Robelco Tax Services
op
zondag, september 07, 2014
Labels:
Balkenendenorm,
Fiscus