Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Chipknip verdwijnt: nog maar weinig alternatieven

De chipknip verdwijnt over vier maanden, maar er is nog geen volwaardig alternatief voor het snelle betaalmiddel. De eigenaar van het merk Chipknip, Betaalvereniging Nederland noemt contactloos betalen als beste vervanger. Maar op dit moment is pas iets meer dan een kwart van de betaalpassen geschikt voor contactloos betalen en kan er nog maar bij 42.000 betaalautomaten (14 procent) contactloos afgerekend worden. Bovendien bieden nog niet alle banken de dienst aan, doet de een het met een pasje en de ander met de mobiele telefoon en moeten dus nog heel veel pasjes vervangen worden.

Pasjes
Van de circa 24 miljoen betaalpassen zijn er nu 6,5 miljoen geschikt voor contactloos betalen. ING, de grootste bank, zet sterk in op contactloos betalen en heeft ruim 5 miljoen van zijn 8,5 miljoen pasjes geschikt gemaakt. Pasjes worden vervangen wanneer de geldigheidsduur verlopen is, en dat kan in veel gevallen pas in 2018 zijn. 'Klanten kunnen via de website kosteloos een nieuw pasje aanvragen en misschien gaan we ze wel eerder vervangen,' aldus een woordvoerder van ING.

De chipknip werd in 1995 ingevoerd als snel betaalmiddel, om contante betalingen te vervangen zonder dat er een pincode nodig is. Na een moeizame start werd het betaalmiddel begin deze eeuw massaal omarmd, tot een piek in 2011, daarna liep het gebruik gestaag terug. In het eerste halfjaar van 2014 werd toch nog bijna 50 miljoen keer betaald met de chipknip voor een bedrag van ruim 100 miljoen euro. In de catering wordt maandelijks zo'n 3 miljoen keer met de chipknip betaald, in parkeergarages ruim een miljoen keer.

Contant
Op dit moment zijn nog 10.000 van de in totaal 305.000 betaalautomaten uitsluitend geschikt voor betalen met de chipknip. Deze moeten binnen een paar maanden vervangen worden of er moet voortaan contant afgerekend worden. Facilitair dienstverlener Sodexo, met veel cateringactiviteiten, vervangt zijn chipapparaten sinds het begin van dit jaar.

Consumenten lijken zich nog niet bewust van het naderende einde, want iedereen laat zijn saldo op zijn pas staan. In totaal staat er naar schatting 80 miljoen euro op 12 miljoen passen.

Het aantal terugstortingen loopt niet op, constateert de Betaalvereniging Nederland. De organisatie waarschuwt mensen daarom. 'Zie het als de overgang van de gulden naar de euro, op een gegeven moment was de gulden geen betaalmiddel meer en zo is de chipknip straks geen betaalmiddel meer,' zegt adjunct-directeur Gijs Boudewijn. 'De oplaadpunten werken vanaf 1 januari niet meer en zoals je de gulden moest omzetten naar een euro, moet je je saldo opmaken of terugstorten.' Terugstorten van het tegoed kan nu nog makkelijk, bij een oplaadpunt is het zo gedaan, na 1 januari wordt dat veel omslachtiger. De komende tijd zijn er campagnes om het publiek te wijzen op het verdwijnen van de chipknip.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X