Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


D66 blijft hameren op concreet plan belastingherziening

Het kabinet moet met een concreet plan komen om het belastingstelsel te hervormen. "Er is geen dag te verliezen om hier iets aan te doen." Dat zegt Wouter Koolmees van D66 woensdag in de Tweede Kamer tijdens de algemene financiële beschouwingen. "Wat wil het kabinet precies doen? Er ligt geen concreet pakket", zegt Koolmees. Hij hekelt met name de in zijn ogen taboes in de brief die staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) naar de Kamer heeft gestuurd. Zo valt te lezen dat er geen verdere belastingverhoging op vermogen komt, dat de autobelastingen niet omhoog gaan, dat de inkomensverdeling hetzelfde moet blijven en dat eventuele veranderingen geen beperkingen op de uitgaven mogen hebben.

Ruimte
Henk Nijboer (PvdA) geeft aan dat er juist over veel andere thema's wel te praten valt. Mark Harbers van de VVD wil van Koolmees weten waar hij de financiële ruimte voor een directe belastinghervorming vandaan haalt. Ook verwijt Harbers D66 dat de partij nooit eerder met concrete plannen is aangekomen terwijl zij wel aanschoven om over de begroting te onderhalen. "D66 wil en een tegenbegroting presenteren en meepraten met het kabinet over de begroting", zegt Harbers.

Routekaart
D66 krijgt bijval van GroenLinks, want ook Kamerlid Jesse Klaver benoemt dat niet over alles valt te praten inzake de belastingherziening. Wat betreft het tempo begrijpt hij dat het kabinet geen overhaaste beslissingen neemt, maar wil niet dat het proces onnodig wordt vertraagd. Hij vraagt Wiebes om een routekaart te schetsen van het proces. Het kabinet wil voor 15 miljard lastenverlichting, waarvan 3 tot 5 miljard netto. Dat laatste bedrag zou uit meevallers en een btw-verhoging moeten komen. Op termijn moeten honderdduizend banen worden gecreëerd, zo maakte het kabinet op Prinsjesdag bekend.

Europa
De VVD waakt ervoor dat de Europese Unie het Europese noodfonds ESM met daarin 700 miljard euro niet aanwendt om de economie mee te stimuleren. Harbers reageert op het voorstel van Jean-Claude Juncker, de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Juncker heeft beloofd de Europese economie met 300 miljard euro te stimuleren en moet daarvoor nog de financiële middelen vinden. "Dat geld is niet van Brussel, dus afblijven", zegt Harbers. Hij waarschuwt minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) voor het gedrag van Juncker. Ook dringt de VVD er bij minister Jeroen Dijsselbloem op aan om op Europees niveau Frankrijk en Italië in het gareel te houden. Die landen voldoen niet aan de normen van Brussel met een respectievelijk te hoog tekort en een te hoge staatsschuld.

Werk
Tony van Dijck (PVV) verwijt de VVD dat er meer werk wordt beloofd door het kabinet, maar dat de extra banen uitblijven. De PVV'er wil dat bestrijden met meer lastenverlichting. "Banen creëer je alleen als mensen meer te besteden hebben", zegt Van Dijck. Maar voor Harbers zou dit enkel een oplossing zijn voor de korte termijn. "Oplopende tekorten beklijven niet. We willen geen korte termijn groei op de pof", aldus Harbers. Het kabinet trekt in totaal 1 miljard euro uit voor lastenverlichting in 2015.

Loonsverhoging
Nijboer herhaalde zijn boodschap van dinsdag om in de sectoren waar dat mogelijk is, de lonen te verhogen. Koolmees wil van de PvdA'er weten of hij daarmee voor de FNV kiest, die in iedere sector een loonsverhoging van 3 procent wil, of ook kan leven met een verhoging van 1,25 procent dat overheidspersoneel volgend jaar tegemoet kan zien. "De sociale partners gaan over de loonvragen", antwoordt Nijboer. Hij voegt daar aan toe dat zijn partij graag samenwerkt met de polder zoals dat is gebeurd bij de totstandkoming van het gesloten sociaal akkoord.

Groen onderwijs
De VVD kondigde samen met D66 aan om 10 miljoen euro extra te investeren voor agrarisch en groen onderwijs. Het aantal studenten bij zogenaamde groene opleidingen stijgt, waardoor er meer geld nodig is. De 10 miljoen willen de partijen verschuiven van de begroting van het ministerie van Onderwijs, naar die van het ministerie van Economische Zaken. Daar vallen deze opleidingen onder. Premier Mark Rutte zei vorige week al dit probleem te willen oplossen.

Duurzaam
De SP riep het kabinet op om bij het uitkiezen van een nieuwe huisbankier te kijken naar een instelling die vooral duurzaam is. Het kabinet moet in 2016 een nieuwe huisbankier aanwijzen die het grootste gedeelte van het betalingsverkeer van het rijk regelt. Momenteel is dat de Britse bank Royal Bank of Scotland (RBS). "Het kabinet moet duurzaamheid zwaar laten meewegen bij de aankomende aanbesteding", zegt SP-Kamerlid Arnold Merkies. Ook de Tweede Kamer moet op zoek naar een nieuwe huisbank, de SP'er hoopt dat hier ook een keuze wordt gemaakt voor duurzaamheid.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X