Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Visum? Regel het vooraf!
Nu reizen steeds eenvoudiger wordt, en verre bestemmingen steeds dichterbij komen, zouden we het bijna vergeten: in heel veel landen geldt nog een visumplicht. Hoe kunt u de procedure zo eenvoudig mogelijk doorlopen? Vijf tips.
1. Laat u niet verrassen
In Europa zijn veel landen (op onderstaand kaartje in het groen) aangesloten bij het Schengenverdrag. U mag er vrij reizen, als u uw paspoort of ID-kaart maar meeneemt. Zodra u buiten Europa reist, is een stempel of papiertje in het paspoort met de aankomstdatum en de mededeling dat u maximaal drie maanden mag blijven, vaak verplicht.
2. Vraag in Nederland al een visum aan
Het overkomt de meest doorgewinterde toeristen: bij aankomst op het vliegveld blijkt een visum nodig om het land in te mogen. Wat volgt, na een lange vlucht, is een al even lang wachten bij de douane om een visum te bemachtigen. Als u dat niet wil: in veel gevallen kunt u in Nederland al een visum aanvragen. Dat kan bijvoorbeeld bij de ANWB, die volgens zijn eigen website visa aanbiedt voor meer dan vijftig landen. Die zijn op bovenstaand kaartje in het blauw aangegeven. (Voor de landen zonder kleur heeft u ofwel geen visum nodig, of gelden speciale regels.)
3. Betaal in lokale valuta
Visa kosten geld, vaak een paar tientjes. Als dat kan, rekent u dan af in de munt van het land waarvoor u het visum aanvraagt. Zo niet, dan int de bank waaraan u de leges betaalt een koersopslag om uw euro's in te wisselen voor de lokale valuta. Die is meestal hoger dan de commissie die Nederlandse banken rekenen.
4. Ga niet zomaar met visumbureaus in zee
Het kan aantrekkelijk klinken: een bureau met een gelikte website, dat u de rompslomp van een visumaanvraag uit handen neemt. Handig, maar vaak ook duurder dan het rechtstreeks aanvragen van een visum bij de ambassade van uw vakantieland. Vergelijk de prijzen dus goed, en bedenk of u die paar euro extra wilt uitgeven aan een visumprocedure zonder gedoe, of aan een extra drankje op het zonovergoten terras/strand van uw vakantiebestemming.
5. Neem de tijd
Niet zelden willen landen waar u een visum aanvraagt een pasfoto hebben, of weten waar u slaapt. Zeker als u een roadtrip door Amerika wilt maken, kan het een tijdrovend klusje zijn om alle formulieren in te vullen. Vraag uw visum dus niet de avond voor vertrek pas aan, dan komt u in tijdnood. Ook de tijd tussen visumaanvraag en het verstrekken van het visum kan zomaar enkele weken beslaan.
Geplaatst door Vincent de Groot van
Robelco Tax Services
op
zondag, september 28, 2014
Labels:
ID,
Paspoort,
Visum,
Visumplicht