Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Apple moet miljardenboete vrezen van Europese Commissie
Een minder dan geslaagde lancering van Apple’s iPhone 6 en demislukking van iOS 8 heeft het bedrijf uit Cupertino in een gênante positie gebracht. Ook al heeft CEO Tim Cook waarschijnlijk al zijn ingenieurs een standje gegeven het zal hem op dit moment waarschijnlijk worst wezen wat er met de iPhone 6 gebeurt.
Volgens de Britse Financial Times dreigt de Europese Commissie met een miljardenboete. Apple wordt ervan verdacht een illegale fiscale constructie te hebben opgezet in Ierland. Bronnen van de krant melden dat de technologiereus via achterkamerpolitiek een belastingvoordeel heeft weten te genieten tussen 1991 en 2007 en zo miljarden aan belastingen heeft ontdoken. Volgens Financial Times zou Apple minder dan 2% aan belastingen hebben betaald in die periode.
“Daar is niets illegaals aan”, zegt Luca Maestri, de CFO van Apple,”er is geen speciale deal geweest. Er is niets gebeurd dat zou kunnen worden gezien als staatssteun.” De aanval op ‘s werelds rijkste bedrijf is niet toevallig: vorig jaar heeft voor de Amerikaanse Senaat moeten verschijnen voor juist dezelfde aantijgingen: dat Apple ettelijke miljarden winst naar haar dochterondernemingen heeft versluisd.
Joaquín Almunia, vicevoorzitter van de Europese Commissie en uittredende Europese commissaris voor Mededingingsbeleid, blijft volhouden aan zijn onderzoek. Volgens hem zijn er aanwijzingen dat Apple van speciale fiscale maatregelen heeft kunnen genieten in Ierland die andere bedrijven niet hebben gekregen.
Onderzoekers kunnen tot tien jaar in de tijd terug gaan om bewijzen te verzamelen. Als hun conclusie zou luiden dat Apple inderdaad onterechte staatssteun heeft gekregen, moet het vrezen voor een miljardenboete. Bovendien is dat ook een morele blamage voor de onderneming zelf: investeerders en klanten die zijn aangetrokken door het beleid van corporate governance die Apple nastreeft, zullen wel eens andere oorden kunnen opzoeken.
Aan de samenwerking tussen Ierland en Apple is een einde gekomen in 2007. In dat jaar heeft het land verschillende fiscale gunstmaatregelen en wetten herzien.