Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Chipknip verdwijnt als betaalmiddel

Houd rekening met de einddatum van Chipknip: 1 januari 2015!

Chipknip verdwijnt als betaalmiddel. Maak uw Chipknipsaldo op voor
1 januari 2015. Of ga met uw pas naar een Chipknip oplaadpunt: toets 1 en zet uw saldo op 0. Terugstorten van uw Chipknipsaldo kan bij ieder oplaadpunt van Chipknip. Lees meer over het terugstorten van uw saldo.

Tot 2015 kunt u in Nederland met uw Chipknip blijven betalen
Bijna iedereen in Nederland heeft nu nog een betaalpas met Chipknip. U kunt de Chipknip herkennen aan het Chipkniplogo op de achterkant van uw betaalpas. Bij het betalen hoeft u geen pincode in te toetsen. Het geld heeft u bij een oplaadpunt op uw chip opgeslagen.

Betaalpunten herkent u aan het Chipkniplogo. Tot 1 januari 2015 kunt u met Chipknip betalen zoals u gewend bent:
  • Steek de pas in de betaalautomaat.
  • Het af te rekenen bedrag verschijnt in de display.
  • Controleer het bedrag en druk op de ‘OK’-toets.
  • Binnen enkele seconden is het exacte bedrag van uw Chipknip afgeschreven.
Minder betaalpunten accepteren Chipknip
Er zijn steeds minder betaalpunten die Chipknip accepteren. Alle betaalautomaten waar u nu nog met Chipknip kunt betalen, zullen aangepast of vervangen worden in verband met het einde van de Chipknip.

De eigenaren van de betaalpunten bepalen zelf welke betaalmiddelen zij accepteren, en of zij al voor 1 januari 2015 afscheid nemen van de Chipknip. Het algemeen advies aan ondernemers is om voor 1 oktober 2014 een alternatief elektronisch betaalmiddel in te voeren.

De detailhandel
De detailhandel stopte begin 2013 al met Chipknip. Pinnen is voor ondernemers in de loop van de jaren steeds goedkoper geworden. Het pinnen van kleine bedragen is in de detailhandel dan ook algemeen geaccepteerd.

Parkeren, snoep- en frisdrankautomaten en kantines
De Chipknip zal in de laatste maanden van haar bestaan vooral voor parkeren, snoep- of frisdrankautomaten (vending) en bedrijfskantines (catering) gebruikt worden.

Is het niet meer mogelijk om met Chipknip te betalen? Kies dan voor een alternatieve betaalmethode die u aangeboden wordt.

Afname Chipknipbetalingen
Het aantal Chipkniptransacties neemt al enige tijd af (te zien aan de rode lijn van het aantal Chipknipbetalingen in de afgelopen 12 maanden). Voor kleine bedragen kunnen we inmiddels ook pinnen.

Betalen in het buitenland
Chipknip is een Nederlands betaalproduct. Het is niet mogelijk om met Chipknip te betalen in het buitenland. U kunt met uw betaalpas wel pinnen in het buitenland, mits het betaalpunt Maestro of V PAY accepteert.

Einddatum 1 januari 2015
Chipknip verdwijnt als betaalmiddel. Dit maakte Currence begin 2013 bekend.

Vanaf 1 januari 2015 is het nergens meer mogelijk om met Chipknip te betalen. Daarmee komt na 17 jaar een einde aan het bestaan van dit Nederlandse elektronische betaalmiddel.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X