Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Nederland 16de op lijst van duurste landen ter wereld
Nederland staat op de wereldranglijst van dure landen op de zestiende plaats als gekeken wordt naar de kosten van levensonderhoud. Wie eraan denkt om veel goedkoper te gaan wonen, dient zuid- of oostwaarts te trekken en Europa vaarwel te zeggen. Van de 119 landen op de lijst is India het goedkoopste en in Zwitserland het land waarin inwoners het diepst in de buidel dienen te tasten.
De top vijf van de goedkoopste landen bestaat uit Aziatische en Afrikaanse landen: India kaapt de eerste plaats weg, gevolgd door Nepal, Pakistan, Tunesië en Algerije. De top-5 van landen die je bankrekening het snelst zullen doen leeglopen zijn Zwitserland, Noorwegen, Venezuela, IJsland en Denemarken.
CPI
De lijst werd opgesteld aan de hand van de Consumer Price Index (CPI), waarbij de kosten van essentiële producten en diensten werden vergeleken met de prijzen in New York. Wanneer een land een CPI van 70 heeft, betekent het dat het voor wat betreft die producten en diensten 30% goedkoper is in vergelijking met New York. Nederland staat met een score van 85,98 op de zestiende plaats. De data werd verzameld door Numbeo.
Onder essentiële producten en diensten verstaat men voedsel in supermarkten (vlees, brood, eieren, rijst, fruit, groenten en alcohol), transport (openbaar vervoer, taxiprijzen, de prijs van een Volkswagen Golf) en restaurants. Wonen, kleding en onderwijs werden niet in de berekeningen opgenomen. De goedkoopste Europese landen zijn Moldavië, Macedonië, Georgië, Polen, Tsjechië en Bulgarije.
Geplaatst door Vincent de Groot van
Robelco Tax Services
op
maandag, januari 19, 2015
Labels:
CPI,
Europa,
Nederland,
Wereldranglijst