Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Belastingdienst ging te ver bij opvragen parkeergegevens
Het opvragen van parkeergegevens door de Belastingdienst bij parkeerbedrijven was over de grens. Dat heeft Hans Blokpoel, algemeen-directeur van de Belastingdienst, gezegd in een interview met de website De Correspondent. Ook al mag het opvragen van de gegevens volgens de wet wel, het was geen goede stap. "Dit was voor mij persoonlijk ook over de grens", zegt Blokpoel. Een individuele belastinginspecteur had de gegevens opgevraagd. Blokpoel heeft het programma inmiddels stopgezet.
'Oude stijl'
Het opvragen van de gegevens was in 2012 niet verboden, maar wel volgens de 'oude stijl' van de fiscus. Blokpoel: "We zijn bezig om deze bevoegdheden meer bij elkaar te brengen. Voor onze profiling, die wij centraal organiseren, wil ik het van tevoren weten en heb ik dat veiligheidsventiel ingebouwd." De gegevens die waren verzameld, zijn inmiddels vernietigd.
Parkeren
In 2013 bleek tijdens een serie rechtszaken dat de Belastingdienst bij drie parkeerbedrijven, SMS Parking, Parkmobile en Yellowbrick gegevens over automobilisten had opgevraagd. De fiscus wilde weten waar de gebruikers van de drie diensten het jaar daarvoor hadden geparkeerd. In een kort geding oordeelde de rechter eind 2013 dat de parkeerinfo geheim moest blijven. Een jaar later oordeelde een rechtbank in hoger beroep dat de Belastingdienst de gegevens wel mocht gebruiken.
Geplaatst door Vincent de Groot van
Robelco Tax Services
op
maandag, mei 11, 2015
Labels:
Belastingdienst,
Fiscus,
Parkeergegevens