Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Kabinet wil bpm op termijn gaan afschaffen
Het kabinet is van plan de aanschafbelasting (bpm) op termijn helemaal af te schaffen. Dat meldt Algemeen Dagblad. Bronnen bevestigen aan Algemeen Dagblad dat staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes bezig is om te kijken of de bpm op termijn helemaal afgeschaft kan worden. Autokopers importeren steeds vaker hun nieuwe auto vanuit het buitenland om zo hoge belastingen te voorkomen.
Opbrengst bpm
De afgelopen jaren is de opbrengst van de bpm gedaald van 3,6 miljard euro naar 1,1 miljard euro. Dat komt niet alleen doordat mensen meer auto's zijn gaan importeren, maar ook door de crisis. Auto's worden ook steeds milieuvriendelijker en dat scheelt ook bpm in de aanschaf. Hoe minder CO2-uitstoot, hoe minder bpm de koper hoeft te betalen. Volgens de krant leverde een auto in 2007 nog gemiddeld 7.200 euro op voor de schatkist. In 2013 was dat gemiddeld nog maar 2.700 euro.
'Op z'n vroegst 2017'
Volgens de ingewijden is een directe afschaffing van de bpm niet aan de orde. Het kabinet wil daarmee voorkomen dat leasemaatschappijen in de rode cijfers duiken omdat hun auto's ineens minder waard zijn geworden. Volgens Paul de Waal van branchevereniging Bovag zal de afschaffing van de bpm op z'n vroegst in 2017 gebeuren. Dan wordt een nieuw autobelastingstelsel van kracht. "Dat Wiebes van de bpm af wil, is niet nieuw. Hij heeft dat vorig jaar ook al gezegd. Het systeem is een juridisch gedrocht dat veel rompslomp met zich meebrengt en ook in Europa niet goed valt", zegt De Waal. Het wachten is volgens hem op een brief waarin Wiebes zijn plannen voor autobelastingen van 2017 tot 2020 ontvouwt. De brief wordt deze zomer verwacht. Het gaat daarin niet alleen om de aanschafbelasting, maar ook om de motorrijtuigenbelasting, de accijnzen en de bijtelling voor leaseauto's.
Motorrijtuigenbelasting duurder
Overigens heeft Wiebes al gewaarschuwd dat het nieuwe stelsel 'budgetneutraal' zal zijn, aldus De Waal. Waar de inkomsten aan de ene kant teruglopen, worden ze aan de andere kant dus teruggehaald. Dat kan betekenen dat een nieuwe auto goedkoper wordt door het wegvallen van de bpm, maar dat het gebruik duurder wordt door het optrekken van de motorrijtuigenbelasting.