Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Meldingsplicht voor grote buitenlandse bedrijven in Nederland
Buitenlandse bedrijven krijgen een meldingsplicht als zij tijdelijk werk doen in Nederland. Kleine bedrijven zullen hiervan worden uitgezonderd. Zo moet een eigenaar van een Duits bedrijf dat in Nederland een tunnel bouwt, melden welke medewerkers aan de tunnel werken en hoe lang ze komen werken. Door invoering van deze plicht kan de Inspectie SZW controleren of EU-werknemers het loon krijgen waar ze recht op hebben en daarmee voldoen aan de Europese detacheringsrichtlijn.
In oktober 2015 stuurde minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dit wetsvoorstel aan de Raad van State. Vandaag stuurt hij het naar de Tweede Kamer. 18 andere lidstaten hebben al zo’n meldingsplicht. De plicht gaat in zodra het ICT-systeem af is waarmee de meldingen worden geregistreerd. Dit systeem zorgt ervoor dat de administratieve lasten voor bedrijven laag zijn. Het wetsvoorstel regelt verder dat het gemakkelijker wordt om vanaf 1 juli 2016 boetes over de grens te innen.
Het kabinet zet tijdens het Europees voorzitterschap in op fatsoenlijk werk. Het kabinet wil de oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden in Europa bestrijden. Er moet gelijk loon voor gelijk werk op dezelfde werkplek worden betaald. De Europese Commissie komt naar verwachting in maart dit jaar met voorstellen om het vrij verkeer van diensten en werknemers eerlijker te maken. Op 19 en 20 april wordt hierover gesproken tijdens de Europese Informele Raad in Amsterdam die minister Asscher voorzit.
In juni 2015 werd al bekend dat het voorstel van Asscher om de Europese detacheringsrichtlijn aan te passen om oneerlijke concurrentie te voorkomen, steun krijgt van Frankrijk, Duitsland, Zweden, België, Luxemburg en Oostenrijk. De minister heeft toen zijn ideeën voor een verandering van de richtlijn, ondertekend door de verschillende Europese ministers, aan Europees Commissaris Thyssen gestuurd.
Geplaatst door Vincent de Groot van
Robelco Tax Services
op
zondag, februari 14, 2016
Labels:
EU,
ICT,
Meldingsplicht,
Nederland,
SZW