Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


De EU gaat zich bemoeien met het pensioen van EU-burgers. Goede zaak toch?

Even de aluhoedjes op, want dan kunnen we het nu gaan hebben over pensioen in relatie tot de Europese Unie. De Europese Unie heeft namelijk definitief besloten alle potten leeg te graaien. Wat? Hahaha, natuurlijk niet, gekkies. Nee, sterker nog, er is heugelijk pensioennieuws te melden uit het Brusselse: het lijkt er namelijk op dat het ‘Pan-European Personal Pension Product (PEPP) er gaat komen. De knakencommissie van het Europees Parlement heeft namelijk een plan van onze eigen Sophie in ‘t Veld (D66) aangenomen. En dat betekent dus niet dat u straks uw zuurverdiende pensioencentjes over mag maken.

Maar wat is het dan wel? Een PEPP is een financieel product waarmee EU-burgers zelf kunnen sparen voor hun pensioen. Voor de goede verstaander: het gaat hierbij dus om een derdepijlerpensioen, en dus niet om de pensioenpotten van de Nederlandse fondsen (da’s namelijk de tweede pijler. Eerste pijler is AOW). Pensioen in de derde pijler betekent niets anders dan de zaken die u zelf als individu regelt voor uw oudedag, bijvoorbeeld met een lijfrente. Een PEPP moet EU-burgers in staat stellen om individueel te sparen voor hun pensioen, bij aanbieders uit de hele EU.

Ook moet u makkelijk met zo’n pensioenpotje kunnen overstappen naar een andere aanbieder, bijvoorbeeld omdat ‘ie uw pensioenpot goedkoper kan beheren (al schrijft het voorstel voor dat de kosten maximaal 1% van het opgebouwde kapitaal mogen bedragen). Hoewel er nog gesteggeld wordt over de details, zal het voorstel waarschijnlijk worden aangenomen door het Europese Parlement.

Nou zult u als Nederlander waarschijnlijk niet zo warm lopen voor een PEPP, aangezien Nederlandse pensioenen best OK geregeld zijn met AOW plus tweedepijler, maar in veel andere EU-landen kennen ze alleen maar karige staatspensioentjes. En financiële producten om zelf pensioen te regelen zijn vaak erg duur (kuch, kuch), of de lokale regelgeving en het toezicht daarop schiet nog wel ‘s te kort. Voor burgers in zulke landen zou zo’n PEPP best een uitkomst kunnen zijn. Plus: in Nederland zijn we best goed in pensioendingen, dus hier liggen ook kansen voor de Nederlandse financiële sector. Kom maar door met die knaken!

Bron

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X