Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Kennisgroepstandpunt toepassing € 25.000-grens in pensioenartikel verdrag met België

De € 25.000-grens zoals opgenomen in het pensioenartikel van het Verdrag NL-België moet in een migratiejaar worden getoetst op basis van het bedrag aan pensioen genoten in de buitenlandse periode binnen het kalenderjaar. Dat staat in een standpunt van de Kennisgroep IBR IB niet-winst/LB/PH.

X woont van 1 januari tot 1 juli in Nederland en van 1 juli tot en met 31 december in België. In het kalenderjaar ontvangt hij € 40.000 pensioen uit Nederland (in privaatrechtelijk dienstverband opgebouwd), waarvan € 20.000 is genoten in de binnenlandse periode en € 20.000 is genoten in de buitenlandse periode. Het pensioen is in het verleden volledig gefacilieerd opgebouwd in Nederland en wordt in België niet in de belastingheffing betrokken tegen het algemeen van toepassing zijnde belastingtarief voor inkomsten verkregen uit niet-zelfstandige beroepen. Vaststaat dat het pensioen ook in de buitenlandse periode een Nederlandse bron van inkomen vormt. Volgens het standpunt van de kennisgroep mag Nederland het pensioen dat is genoten in de buitenlandse periode in dit geval niet belasten. Het bedrag aan pensioen dat is genoten in de buitenlandse periode ligt onder de € 25.000-grens.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X