Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Shell zet investeringen in windmolens op laag pitje

Energieconcern Shell wil de komende tijd minder investeren in windparken op zee. De stap maakt deel uit van een herziene strategie, waarbij minder geld gaat naar onderdelen die weinig rendement opleveren. Daar zitten ook duurzame activiteiten tussen. Shell zal geen leidende rol meer spelen bij nieuwe offshore windparken, zegt de multinational tegen persbureau Reuters. Wel blijft het bedrijf openstaan voor projecten die financieel aantrekkelijk zijn. Ook heeft het bedrijf besloten zijn divisie voor elektriciteit op te splitsen. Daardoor komen de afdelingen die stroom opwekken en verkopen los van elkaar te staan.

De ingrepen vallen samen met de wens van topman Wael Sawan om meer rendement te maken op investeringen, terwijl tegelijkertijd de CO2-uitstoot omlaag moet. Daarom moeten ook projecten voor hernieuwbare energie voldoende bijdragen aan de winst, vindt de vorig jaar aangetreden topman. Shell heeft in Nederland veel geïnvesteerd in windenergie. Het inmiddels volledig Britse concern heeft belangen in drie windmolenparken in het Nederlandse deel van de Noordzee.

Rendement van windparken onder druk
Het energiebedrijf zegt door te blijven bouwen aan windmolenparken waarvan de ontwikkeling al bezig is. Eerder trok Shell zich wel terug uit enkele windenergieprojecten in Noord-Amerika en Zuid-Korea. De windsector kampt sinds vorig jaar met fors gestegen kosten, waardoor de winstgevendheid onder druk staat.

Shell oogst al jaren kritiek van activistische beleggers en klimaatorganisaties die vinden dat het bedrijf te weinig doet om de schadelijke uitstoot te verminderen. De kritiek zwol dit jaar aan nadat Shell een doel voor CO2-vermindering had afgezwakt en aankondigde meer vloeibaar gemaakt aardgas (lng) te willen verkopen.

Wel kreeg het bedrijf onlangs gelijk bij de rechter in een zaak die Milieudefensie had aangespannen. De milieugroep wilde dat de rechtbank duurzame verplichtingen oplegde aan Shell. Die deed dat aanvankelijk ook, maar Shell ging in hoger beroep en won de zaak alsnog.

Shell en Equinor op Noordzee samen verder
Shell maakte donderdag ook bekend een samenwerking te beginnen met het Noorse energieconcern Equinor. Beide bedrijven voegen hun olie- en gasactiviteiten samen op het Britse deel van de Noordzee. Ze creëren hiervoor een nieuw bedrijf, waarin beide concerns voor 50 procent eigenaar zijn. Het samenwerkingsverband levert olie en gas voor de Britse markt. Financiële details over de deal werden niet gemeld. De samenvoeging moet tegen het einde van volgend jaar zijn afgerond. Het nieuwe bedrijf pompt in de Noordzee dagelijks ongeveer 140.000 vaten olie op.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X